Tretman  plazmom bogatom trombocitima  učinkovit je i prirodan tretman  u kojem se koristi vlastito tkivo tj. vlastiti faktori rasta iz plazme.   

Tretman obično primjenjujemo u području lica, vrata i dekoltea  kao bismo poboljšali teksturu same kože ali i vlasišta gdje se vrlo učinkovito koristi za poticanje rasta kose tj. u liječenu gubitka kose kod žena i muškaraca.

Postupak traje u prosjeku 60- 90 minuta.

Nakon razgovora s liječnikom i utvrđivanja da ne postoje kontraindikacije za provođenje tretmana postupak započinje uzimanjem krvi –  naša medicinska sestra uzeti će Vam 10 ml krvi koju ćemo centrifugirati tijekom 8  minuta kako bismo dobili željenu fazu plazme koja je bogata trombocitima i vašim vlastitim faktorima rasta. Kada dobijemo  plazmu bogatu trombocitima i faktorima rasta Vaša liječnica će Vam ju aplicirati u kožu metodom brojnih intradermalnih injekcija iglama malog promjera ili mikroiglicama( Dermaroller/Dermastamp).

Prije aplikacije vlastite plazme na tretirano područje biti će aplicirana anestetski lokalni pripravak kako bi postupak bio bezbolan ili minimalno neugodan.

Mehanizam djelovanja: Mikroiglice ili intradermalne injekcije stvaraju mikro-ubode u koži i time aktiviraju fibroblaste na  proces cijeljenja u koži u smislu proizvodnje stvaranja novih kolagenskih i elastinskih vlakana. Dolazi i do poticanja neoangiogeneze- stvaranja novih kapilara. Aplikacijom plazme bogate faktorima rasta u koži dodatno aktiviramo fibroblaste na lučenje novog kvalitetnog veziva. To je proces koji je postupan i dugotrajan.

Učinak u vlasištu postiže se kao posljedica stimulacije dlačnih folikula plazmom bogatom faktorima rasta .

Da bi se postigao optimalan učinak tretman je potrebno učiniti više puta. Tretman je optimalno ponoviti tri puta za redom  s razmakom 4-6 tjedana. Terapija održavanja se prilagođava  individualno potrebama svakog pacijenta. Najbolje bi bilo provesti jedan do dva tretmana godišnje.

Ovaj tretman se može primijeniti od 30. godine starosti kao preventivni tretman za usporavanje procesa starenja i nakon 45. godine starosti za regenerativne i korektivne tretmane.

Indikacija za provođenje tretmana plazmom bogatom trombocitima u vlasištu je pojačani gubitak kose kod žena i muškaraca.

Pišemo za vas

Komentari su zaključani.