Profhilo – omiljeni preparat u našim tretmanima

Dr. Tanja Vrčić

Specijalist dermatovenerologije

Nakon 20- te godine naša koža počinje svake godine gubiti 1% kolagena . Ta promjena posljedica je kronološkog starenja ali i starenja uzrokovanog vanjskim faktorima.

Rezultate tog procesa najprije ćemo primijetiti na licu – vidjeti ćemo da nam je koža postala  tanja, suha  i manje elastična. S vremenom ćemo primijetiti  i pojavu bora.

Ključnu ulogu u gubitku ili održavanju tonusa i vlažnosti kože igraju fibroblasti ,hijaluronska kiselina, elastin, kolagen, masne stanice. Oni su stalno prisutni u međusobnim interakcijama i njih polagani ali kontinuirani gubitak dovodi našu kožu do starenja. 

Već dugi niz godina području estetske dermatologije postoje brojni postupci i pripravci koji imaju isti cilj: vratiti volumen, vlagu i kolagen koži kako bi koža ponovno izgledala zategnuta, sjajna i meka.

Početkom 2015. estetska dermatologija dobila je još jednog člana- Profhilo.

On se razlikuje od svih do sada poznatih preparata: on je kombinacija hijaluronske kiseline visoke i niske molekularne težine  i mehanizam djelovanja mu nije postizanje volumena u području injiciranja, već se polako širi i integrira u kožu oko mjesta injekcije i stimulira fibroblaste na lučenje novog veziva, stimulira povećanje masnih stanica i hidrira kožu sa svojom visokom koncentracijom hijaluronske kiseline ( 64 mg/2 ml).

Taj proces aktivacije stanica u svim razinama kože naziva se bioremodeling.

Kako se koristi Profhilo?

Profhilo se injicira takozvanom BAP tehnikom ( Bio Aestetic Points) na način da se na svakoj strani odredi 5  prethodno definiranih točaka na kojima ćemo injektirati preparat. U jednom tretmanu lica injicira se ukupno 2 ml Profhilo. Tretman je potrebno ponoviti nakon mjesec dana. Nakon toga biti će potrebno ponavljati tretmane 1-2 x godišnje  ( potreba se određuje  za svaku  pacijenticu posebno, ovisno o  statusu kože, mogućnostima i očekivanjima).

Učinak preparat počinje biti vidljiv nakon 1-2 tjedana nakon prve aplikacije sa potpuno razvijenim učinkom mjesec dana nakon druge aplikacije Profhilo.

Profhilo je jedinstven u svom načinu djelovanja; on nije filer, nije mezoterapija, njegovo mjesto je negdje između, no on ima izrazitu  sposobnost poticanja  proizvodnje vlastitog kolagena i elastina uz unošenje velike količine hijaluronske kiseline u kožu bez učinka povećanja volumena u području aplikacije. I to je način na koji Profhilo tretira bore.  Rezultat je postupno i dugotrajno smanjenje vidljivih bora uz zdravi i sjajan  izgled kože cijelog lica ili vrata ( ovisno o regiji koja se tretira).

Profhilo bi se mogao nabolje opisati kao bio- revitalizator, bio- stimulator, bio – rejuvenator  i on mogao bi se nazvati  predvodnikom  i sudionikom  novog smjera u estetskoj medicini.

Tretman preparatom Profhilo možete učiniti u Poliklinici Hilarus. Savjetujem prethodnu besplatnu konzultaciju.

https://appeal.gloria.hr/tretmani/najnoviji-tretman-kozi-donosi-efekt-zatezanja-i-podizanja-a-njegov-rezultat-je-dugotrajno-smanjenje-bora/8425904/

 

 

Pišemo za vas

Komentari su zaključani.