Medicinsko čišćenje lica je sastavni dio procesa  liječenja akne.

Mi u Poliklinici Hilarus veliku pažnju pridajemo upravo  medicinskom čišćenju lica koje provodi naša medicinska kozmetičarka  pod nadzorom dermatologa.

Čišćenjem lica uklanjaju se površinske nečistoće i stanični detritus i provodi se mehanička ekstrakcija komedona i upalnih procesa.  Glavni postupak je  mehaničko odstranjivanje komedona – zatvorenih –„crnih“ i otvorenih „bijelih“jer su  zatvoreni i otvoreni komedoni  primarne lezije u razvoju akne i upravo iz njih se mogu razviti upalne promjene- pustule, papule, čvorići.

Mehaničko čišćenje lica stoga predstavlja i terapijski i preventivni postupak u liječenju akne.

Kako izgleda tretman medicinskog čišćenja lica u Poliklinici Hilarus?

Postupak čišćenja lica u sklopu Poliklinike Hilarus  provodi educirani medicinski kozmetičar sa dugogodišnjim iskustvom u području njege i tretmana lica.

Kompletan postupak medicinskog čišćenja provodimo vrlo pažljivo i detaljno i traje približno 2 sata.

Za naše tretmane koristimo najnoviju generaciju medicinske kozmetike, vodećeg dermatologa s Beverly Hillsa  pod nazivom ZO Skin Health by Dr. Zein Obagi.

Nakon što očistimo lice od površinskih nečistoća i make up-a provodi se mehanički piling sa preparatom  Exfoliating polish, koji se zbog svoje učinkovitosti popularno naziva i pilingom za kućnu mikrodermoabraziju- njime  uklanjamo  višak sebuma, nečistoća i pripremamom kožu za daljnji tretman.

Slijedi parenje lica u trajanju od 15 minuta pomoću pare i ozona kako bi se koža zagrijala i omekšala.

Nakon parenja provodimo mehaničku ekstrakciju komedona i upalnih promjena.

Slijedi aplikacija antibiotskih obloga koji pospješuju proces oporavka i sprečavaju moguće upalne reakcije te tretman visokom frekvencijom koja se koristi za dezinfekciju kože, zatvaranje pora, smirivanje upalnih procesa te ubrzanje cirkulacije krvi i metabolizma kože.

Tretman završavamo iznimno učinkovitom Complexion  Clearing maskom by  ZO Skin Health by Dr. Zein Obagi, koja u bazi prirodne gline sadrži  sumpor, kaolin i komponente za hidrataciju.

 

Nekategorizirano

Komentari su zaključani.