Sva pitanja o estetskoj kirurgiji i neinvazivnim zahvatima, koja vas zanimaju općenito ili na vašem primjeru, možete postaviti vrhunskim stručnjacima kroz obrazac u članku do 30. listopada 2018. Odgovore ćemo objaviti na Jutarnji.hr te poslati mailom korisnicima koji su postavili odabrana pitanja.

Koža, kao naš najveći organ, podložna je promjenama. Na to, logično, utječe starenje, ali i vanjski faktori, poput sunca, vjetra, hladnoće. Lijepa i njegovana koža uvijek je bila dokaz ženstvenosti i brige o vlastitom tijelu.

Prirodno je da s godinama koža postaje tanja, suha, manje elastična, a pojavljuju se i bore. Razlog je postupno, ali kontinuirano smanjenje biosinteze izvanstanične tvari stanica u koži, odnosno fibroblasta.

– Tako dolazi do gubitka kolagena, elastina i hijaluronske kiseline koji koži daju elastičnost, tonus i čvrstoću. Upravo zato većina postupaka u modernoj estetskoj dermatologiji djeluje na faktore koji dovode do nepovoljnih promjena u dermisu – kaže dr. Tanja Vrčić, dr. med, specijalist dermatovenerologije iz Poliklinike Hilarus.

dr. Tanja Vrčić, dr. med, specijalist dermatovenerologije

POSTAVITE PITANJE DOKTORU KROZ NAŠ OBRAZAC

Ova grana medicine godinama istražuje i donosi novitete na ovom polju. Tako se, primjerice, dermalnim filerima nadoknađuje volumen tkiva na mjestima injiciranja proizvoda, mezoterapijskim koktelima i skinboosterima poboljšava se tekstura kože i dubinski se hidratizira. Metodom microneedlinga aktiviraju se fibroblaste na lučenje novog kolagena.

Početkom 2015. godine u obitelji estetske dermatologije pojavio se novi drugačiji član – Profhilo.

– Razlikuje se od svih do sada poznatih preparata i djeluje po konceptu hidroliftinga. Riječ je o kombinaciji hijaluronske kiseline, visoke i niske molekularne mase izrazite čistoće i vrhunske kvalitete koje s jedne strane hidriraju kožu, a s druge strane koži donose efekt zatezanja i podizanja – pojašnjava dr. Tanja Vrčić.

Aplikacijom Profhilo, navodi, ne postiže se volumen u području injiciranja, nego postupni učinak u kojem se preparat integrira u kožu oko mjesta injekcije. Ravnomjerno se raspoređuje u koži, hidrira je sa svojom visokom koncentracijom hijaluronske kiseline, stimulira fibroblaste na lučenje novog veziva te stimulira povećanje masnih stanica.

– Možemo reći da je Profhilo jedinstven u svom načinu djelovanja jer on nije filer, nije mezoterapija, a njegov rezultat je postupno i dugotrajno smanjenje vidljivih bora. Također, blagi učinak podizanja kože, remodeliranje u strukturi kože, stimulacija kože da proizvodi vlastiti novi kolagen uz zdravi i sjajan izgled kože na mjestu primjene,a bez učinka povećanja volumena u području aplikacije – kaže dr. Vrčić.

Mjesto gdje se unosi su područja opuštene kože, a to je najčešće koža srednjeg i donjeg lica, vrat, unutarnja strana nadlaktica te gornji dijelovi šaka.

– Što se postupka tiče, u područje lica injicira se takozvanom BAP tehnikom (Bio Aesthetic Points), i to tako da se na svakoj strani lica odredi pet prethodno definiranih točaka na koja se injektira preparat – pojašnjava dr. Vrčić. U jednom tretmanu lica injicira se ukupno 2 ml Profhilo, i to u ukupno deset uboda.

POSTAVITE PITANJE DOKTORU KROZ NAŠ OBRAZAC

Tretman je potrebno ponoviti nakon mjesec dana. Učinak preparata počinje biti vidljiv nakon tjedan do dva nakon prve aplikacije. Potpuni rezultat vidi se mjesec dana nakon druge aplikacije.

– Idealno je da se tretmani ponavljaju, i to jednom ili maksimalno dva puta godišnje – savjetuje dr. Vrčić.

Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, prije tretmana Profhilom potrebno je učiniti pregled kako bi se isključile kontraindikacije za provođenje postupka te kako bi pacijent bio upoznat s mogućim nuspojavama.

– No o tome da je riječ o vrhunskom preparatu govore brojke. Naime, dosad je primijenjen u više od 300 tisuća tretmana u više od 40 zemalja – zaključuje dr. Vrčić.
Novi broj magazina Appeal vas očekuje na kioscima u studenom, a prvi broj možete prelistati ovdje.

Poliklinika HILARUS je privatna zdravstvena ustanova čiji je zadatak pružiti svojim pacijentima priliku korištenja najmodernijih dijagnostičkih uređaja, rad vrhunskih stručnjaka, te najnovijih medicinskih dostignuća prilikom liječenja. Surađuju s brojnim zagrebačkim zdravstvenim ustanovama i njihovim djelatnicima kako bi svojim pacijenticama osigurali najkvalitetniju skrb. Sve pretrage, obradu i liječenje koje izlaze iz djelokruga Poliklinike, osoblje će organizirati i nadzirati u medicinskim ustanovama provjerene vrhunske kvalitete.

Pišemo za vas

Komentari su zaključani.