EVA  – DINAMIČNA KVADRIPOLARNA RADIOFREKVENCIJA (DQRF)

U dermatologiji  se EVA  koristi za oblikovanje i zatezanje kože i potkožnog tkiva na licu, bradi, vratu i  na tijelu.

Na licu se EVA koristi za rješavanje problema opuštenosti kože, sitnih bora,  hiperpigmentacija i ožiljaka nakon akne.  Vrlo su  uspješni  i tretmani brade.

Na tijelu se EVA koristi u području trbuha, bedara, stražnjice , koljena i nadlaktica za postizanje zategnutosti i oblikovanja kože i potkožnog  tkiva u tim područjima .

Tretmani se provode u Poliklinici Hilarus nakon anamneze, kliničkog pregleda, utvrđivanja indikacija i isključivanja kontraindikacija te nakon razumijevanja o željenim i mogućim rezultatima.

Tretmani koje radimo pomoću EVE  su bezbolni, ne zahtijevaju vrijeme oporavka i maksimalno su sigurni .

Trajanje pojedinog tretmana i broj tretmana koji su potrebni za postizanje očekivanog učinka  variraju i vrlo su individualizirani.

Tretmani na licu traju 5-15 min i ponavljaju  se jednom tjedno tijekom 6-10 tjedana ( ovisno o početnom stanju kože i dobi pacijentice).

Tretmani na tijelu traju   15-40 minuta, trebaju se ponavljati jednom tjedno tijekom  4-8-12 tjedana.

No, ovo je sam okvirno navedena dinamika tretmana jer su tretmani izuzetno individualizirani i prilagođavaju se svakoj pacijentici posebno.

O samoj metodi……

Dinamična kvadripolarna radiofrekvencijaje najnovija biofizikalna tehnologija kojom se emitira energija u određeni  sloj tkiva s potpunim očuvanjem ostalih dijelova tkiva i na taj način ciljano djeluje na željenoj dubini tkiva s minimalnim ili nikakvim rizikom od neželjenih oštećenja ili pretjeranog zagrijavanja. Ona  djeluje na način da dovodi do zagrijavanja  različitih slojeva kože i potkožnog tkiva.

Radiofrekvencija je vrlo učinkovita i često upotrebljavana metoda pomlađivanja kože i smanjenja količine potkožnog masnog tkiva.  RF ne djeluje na principu emitiranja svjetlosne energije tako da se može primijeniti na svim tipovima i bojama kože.

Djelovanjem RF u dermisu dolazi do denaturacije  kolagena i do stimulacije stanica fibroblasta  u dermisu koje proizvode novi kolagen, a na taj način se dolazi do željenog efekta a to je zategnuta , čvršća koža sa boljim tonusom. Djelovanjem RF u dubljim slojevima   dolazi do zagrijavanja sloja potkožnog masnog tkiva i povećanja lokalizirane prokrvljenosti u tom području što pojačava metabolizam masnih stanica i dovodi do degradacije triglicerida te eksudacije glicerola i slobodnih masnih kiselina iz masnih stanica  i na taj način do željenog rezultata : redukcije volumena masnih stanica.

Sinergijom opisanih učinaka dobivamo zatezanje i učvršćivanje kože ali i potkožnog tkiva te  poboljšanje izgleda i kontura tretiranog područja.

Tretmanima  uređajem 4 PLUS koji koristi dinamičku kvadripolarnu  radiofrekvencij u (DQRF) možemo djelovati na rješavanje problema u koži i potkožnom tkivu.

DQRF pružiti će nam izuzetno učinkovite i sigurne tretmane u tretiranju problema na pojedinim dijelovima tijela.

Indikacije tj. problemi na koje djelujemo DQRF u pojedinim područjima tijela:

LICE-  opuštenost kože, plitke bore na čelu , oko usta, oko očiju , hiperpigmentacije, ožiljci od akne

VRAT I DEKOLTE – opuštenost i bore

BRADA – masni jastučići u podbratku

NADLAKTICE- opuštena koža i oslabljen tonus

ŠAKE – hiperpigmentacije, bore

TRBUH – opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno  masno tkivo, zatezanje i oblikovanje

BEDRA  i BOKOVI- opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno  masno tkivo, zatezanje i oblikovanje

STRAŽNJICA – opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno  masno tkivo, zatezanje i oblikovanje

KOLJENA- opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno  masno tkivo, zatezanje i oblikovanje

Dermatološki tretmani EVA u Poliklinici Hilarus provode se pod stručnim vodstvom dr. Tanje Vrčić, spec. dermatovenerologije

 

Nekategorizirano

Komentari su zaključani.