Dinamična kvadripolarna radiofrekvencija( DQRF) je najnovija biofizikalna tehnologija kojom se emitira energija u određeni sloj tkiva s potpunim očuvanjem ostalih dijelova tkiva i na taj način ciljano djeluje na željenoj dubini tkiva s minimalnim ili nikakvim rizikom od neželjenih oštećenja ili pretjeranog zagrijavanja.
Radiofrekvencija se danas koristi u mnogim indikacijama u ginekologiji i dermatologiji.
DQRF – PRIMJENA U GINEKOLOGIJI – EVA
EVA – DQRF u ginekologiji je izvrsno rješenja za probleme ženske intime. Tretmanom možemo na siguran, učinkovit način , bez neugode, rješavati brojne probleme ženskog intimnog područja, a to su:
• Genitourinarni sindrom u menopauzi ( vaginalna suhoća, osjećaj zatezanja i peckanja, bolni spolni odnosi) – stimulacijom mikrocirkulacije smanjuju se simptomi koji nastaju kao posljedica vulvovaginalne atrofije
• Blagi oblici SUI ( Stres Urinary Incontinence)-neželjeno i nevoljno „ bježanje“ mokraće pri fizičkom naporu
• Smanjenja osjetljivost i opuštenost rodnice i znakovi starenja ženskog intimnog područja – simptomi se umanjuju stimulacijom sinteze kolagena, veziva i hijaluronske kiseline.
I u ovim indikacijama mehanizam djelovanja DQRF je taj da se emitiranjem energije potiče zagrijavanje precizno ciljanog tkiva, u tom tkivu dolazi do promjena u smislu stimulacije fibroblasta na lučenje novog kolagena i hijaluronske kiseline, a na taj način dolazimo do remodeliranja veziva koje nam kao rezultat donosi ponovno čvrstoću tkiva koja poboljšava funkcionalnost i izgled.
EVA tretmane u Poliklinici Hilarus provodi prof.dr. sc. Hrvoje Vrčić.
DQRF u dermatologiji – 4 PLUS
Radiofrekvencija je vrlo učinkovita i često upotrebljavana metoda pomlađivanja kože i smanjenja količine potkožnog masnog tkiva. RF ne djeluje na principu emitiranja svjetlosne energije tako da se može primijeniti na svim tipovima i bojama kože. Ona djeluje na način da dovodi do zagrijavanja različitih slojeva kože i potkožnog tkiva.
Djelovanjem RF u dermisu dolazi do denaturacije kolagena i do stimulacije stanica fibroblasta u dermisu koje proizvode novi kolagen, a na taj način se dolazi do željenog efekta a to je zategnuta , čvršća koža sa boljim tonusom. Djelovanjem RF u dubljim slojevima dolazi do zagrijavanja sloja potkožnog masnog tkiva i povećanja lokalizirane prokrvljenosti u tom području što pojačava metabolizam masnih stanica i dovodi do degradacije triglicerida te eksudacije glicerola i slobodnih masnih kiselina iz masnih stanica i na taj način do željenog rezultata : redukcije volumena masnih stanica.
Sinergijom opisanih učinaka dobivamo zatezanje i učvršćivanje kože ali i potkožnog tkiva te poboljšanje izgleda i kontura tretiranog područja.
Tretmanima uređajem 4 PLUS koji koristi dinamičku kvadripolarnu radiofrekvencij u (DQRF) možemo djelovati na rješavanje problema u koži i potkožnom tkivu.
DQRF pružiti će nam izuzetno učinkovite i sigurne tretmane u tretiranju problema na pojedinim dijelovima tijela.
Indikacije tj. problemi na koje djelujemo DQRF u pojedinim područjima tijela:
LICE- opuštenost kože, plitke bore na čelu , oko usta, oko očiju , hiperpigmentacije, ožiljci od akne
VRAT I DEKOLTE – opuštenost i bore
BRADA – masni jastučići u podbratku
NADLAKTICE- opuštena koža i oslabljen tonus
ŠAKE – hiperpigmentacije, bore
TRBUH – opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno masno tkivo, zatezanje i oblikovanje
BEDRA i BOKOVI- opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno masno tkivo, zatezanje i oblikovanje
STRAŽNJICA – opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno masno tkivo, zatezanje i oblikovanje
KOLJENA- opuštenost kože i potkožnog tkiva, prekomjerno potkožno masno tkivo, zatezanje i oblikovanje
Tretmani se provode u Poliklinici Hilarus nakon anamneze, kliničkog pregleda, utvrđivanja indikacija i isključivanja kontraindikacija te nakon razumijevanja o željenim i mogućim rezultatima.
Tretmani koje provodimo DQRF su bezbolni, ne zahtijevaju vrijeme oporavka i maksimalno su sigurni tj. minimalna je mogućnost komplikacija kao što je prekomjerno zagrijavanje tkiva i upravo u tome vidimo veliku prednost DQRF u odnosu na „starije „ metode RF- precizno, ciljano tretiranje željenog problema u željenom području bez negativnog utjecaja na okolne strukture. Odabirom točno određenih programa i odabirom potrebnih nastavaka tretman prilagođavamo svakoj pacijentici i njezinoj potrebi te vrlo precizno ciljamo na dubinu i širinu tkiva koje želimo tretirati.
Trajanje pojedinog tretmana i broj tretmana koji su potrebni za postizanje očekivanog učinka variraju i vrlo su individualizirani.
Tretmani na licu traju 5-15 min i ponavljaju se jednom tjedno tijekom 6-10 tjedanA ( ovisno o početnom stanju kože i dobi pacijentice).
Tretmani na tijelu traju 15-30 minuta, trebaju se ponavljati jednom tjedno tijekom 8-12 tjedana.
No, ovo je sam okvirno navedena dinamika tretmanajer su tretmani izuzetno individualizirani i prilagođavaju se svakoj pacijentici posebno.
Dermatološke tretmane 4PLUS u Poliklinici Hilarus provodi dr. Tanja Vrčić.

O RADIOFREKVENCIJI ( RF)
Radiofrekvencija se u današnje doba koristi u više grana medicine zbog svog učinka na tkiva; svojim djelovanjem energija radiofrekvencije dovodi do zagrijavanja tkiva na koje djeluje, izaziva reakciju u tom tkivu i posljedično stimulira funkciju.
Najčešće željeni učinak djelovanja energije RF jest produkcija kolagena i jačanje vezivnog tkiva u pojedinim organima.
Prijenos RF energije je neinvazivan.
Postoje dva osnovna tipa prijenosa RF: monopolaran i bipolaran, i neke suvremenije ombinacije.
Monopolarni sistemi provode energiju RF putem jedne kontaktne aktivne elektrode koja koncentrira većinu energije oko mjesta kontakta s tkivom. Zbog toga se tkivo brzo, duboko (do 20 mm) i intenzivno zagrijava .
Bipolarni sustavi provode energiju između dvije elektrode postavljene na kožu. U ovim sustavima dubina prenetacije energije koja se postiže je plića ( 2-4 mm dubine) i manje je intenzivna nego kod monoplarne i samim time smanjuje rizik od neželjenih učinaka.
Frakcijska RF predstavlja značajan napredak u RF tehnologiji i smatra se minimalno invazivnom. U takvim sustavima stvaraju se termalne zone na način da su od djelovanja pošteđeni epidermis i kožna adneksa.
Tripolarna RF je varijacija bipolarnog sustava, koristi 3 ili više elektroda za prijenos RF energije u tkivo i moguće je simultano zagrijavanje više slojeva tkiva ( kože).
Dinamična kvadripolarna radiofrekvencija( DQRF) je najnovija biofizikalna tehnologija kojom se emitira energija u određeni sloj tkiva s potpunim očuvanjem ostalih dijelova tkiva i na taj način ciljano djelujemo na željenoj dubini tkiva s minimalnim ili nikakvim rizikom od neželjenih oštećenja ili pretjeranog zagrijavanja.
Radiofrekvencija se danas koristi u mnogim indikacijama u ginekologiji i dermatologiji. Njezina svojstva se najčešće koriste u tretmanima lica ali i na trbuhu, bedrima, nadlakticama. U novije doba benefiti djelovanja RF koriste se i u ginekologiji i to u svrhu poboljšanja estetike, čvrstoće ali nekih funkcionalnih poboljšanja ženskog intimnog područja.
DQRF je nova generacija tretmana koja nam pruža ciljanu učinkovitost i minimalan rizik od neželjenog oštećenja tkiva.

Nekategorizirano

Komentari su zaključani.